Kombi temizliğinin her yıl yapılmasına gerek yoktur. Ortalama 2 yılda bir temizleme yapılması yeterli olacaktır. Kullanılan petek marka modeli bu konuda en dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir.
Petekleriniz iyi yanmıyor veya üst tarafı sıcak alt tarafı soğuk olmaya başladığında kalorifer tesisatınıza bakım yaptırma zamanı gelmiş demektir. Radyatörlerin yeterli ısıda yanmama sebeplerinden bazıları sıcak suyun yeterli hızda sirkülasyon yapamamasından kaynaklanır. Isınma problemi yaşayan evlerde sadece petek temizliği veya tesisat temizliği yaparak çözüm bulamazsınız.
Kombi20 ekibi bu gibi durumlarda peteklerin neden ısınmadığı ile ilgili sorunun kaynağına iner. Kalorifer petekleri ters bağlanmış olabilir bu gibi sıkıntıları anlamak profesyonel ustalarla ancak çözülebilir. Bazı evlerde yeterli büyüklükte kombi ve tesisat çekilmemiş olması peteklerinizin gerekli seviyede ısı transferi yapamamasına sebep olur. Sıcak suyun kombinizden çıkış yapıp tesisat borularınızdan radyatörlere giriş yapana kadar olan kısımlarda bütün olumsuz sonuçlar ortaya çıkarılır.
Yeni tesisatların petek iç yüzeyleri havayla temas halinde olduğu için herhangi bir koruyucu madde ile kaplanmamış ise alüminyumlar alüminyum oksit demirler demir oksit bakır malzemelerde bakır oksit oluşacaktır. Büyük depolarda bekleyen petekler kombiler havayla temas halinde olduğu için oksitlenme malzeme daha size ulaşmadan başlayacaktır. Dolasıyla ısıtma sistemini en baştan korumak en doğru işlemdir. Korozyona uğramış çürümeye yakın olan sisteme tesisat temizliği yapmak sonra koruyucu koymak faydalı bir iştir fakat doğru bir iş değildir.
Isıtma sisteminin sorunsuz bir şekilde uzun süre çalışmasını sağlamak istiyorsak koruyucu ilaçlar kullanmak yeterli olacaktır. Eski üretim radyatörlerde genelde makinelerden çıkan atık yağları incelterek iç yüzeye sürülürdü. Bu yağ radyatörleri korozyona ve çürümeye karşı engellerdi. Hatta eski petek bulunan evlerde temizlik yapılmaya gidildiğinde kombinin suyunu dışarı çıkardığımızda yağlı simsiyah bir suyla karşılaşırız. Tesisatlarda sudaki laminar akış çok önemlidir. Pompa devreye girdiği anda borularda ki ve radyatörlerde ki akışı suyun çok önemlidir. Suyun akışkanlığını olumsuz etkileyen faktörler yukarıda belirttiğimiz gibi metal yüzeylerden kopan partiküllerin birleşip olumsuz yönde etki yapmasından kaynaklanmaktadır.
Sistemde yoğun halde dolaşan tortular suyun sprel çizerek dönen su ısı iletim kat sayısını düşürür pompa verimini de düşürür dolayısıyla yakıt harcamasını da artırır. Bir radyatörden alınan kalori 700 ise bu sefer 500 kaloriye düşecek bunun sonucunda kombi daha fazla çalışıp gaz tüketimini artıracak. İşte bu yüzden bu partiküllerin oluşumunu engellemek için sistem sıfırken bu kimyasalı koymak daha faydalı olacaktır. Kullandığımız kimyasalın en önemli özelliği kalorifer suyu içerisinde dolaşan pas parçalarını mikro düzeye indirip birleşmesini engeller. Kapalı devre sistemde bu ilaç tatbik edildiğinde filtreye bile gerek duyulmayacaktır. Kalorifer tesisatında petek temizleme işlemi bitirildikten sonra içeriye attığımız koruyucu kimyasal da temizleme ve koruma özelliği ikisi bir arada bulunmaktadır.